Oferta tło

Oferta

Kiełbasy na patelni
ikona oferta
ikona oferta
ikona oferta
ikona oferta
plamka

Poznaj nasze produkty

Dlaczego warto kupować wyroby mięsne Zakładu Masarskiego Więcek?

Z pasją tworzymy produkty, które gwarantują najwyższą jakość i wyrazisty smak. Posiadamy bogaty wybór mięs, podrobów, wyrobów garmażeryjnych i wędzonek. Sprawdź sam!

Kiełbaski debreczyńskie Plamka

Kiełbasy

Ikona

Jedna z ulubionych przekąsek Polaków

Mięso najlepszej jakości, idealnie dobrane przyprawy oraz własna receptura stanowią o wyjątkowości naszych kiełbas. Idealne na śniadanie, kolację oraz przekąskę. Uwielbiane przez naszych klientów, czasem grillowane lub smażone.

Wyroby podrobowe

Ikona do oferty

Dla każdego coś dobrego

Niemal każdy odnajdzie wyrób, który przypadnie mu do gustu. Od tradycyjnych salcesonów przez krupnioki i żymloki aż do pasztetów. Niektóre podawane na zimno, a niektóre na ciepło zagrzeją miejsce na polskim talerzu. W naszej ofercie znajdują się również Śląskie specjały, takie jak krupniok czy żymlok.

Wyroby drobiowe

Ikona do oferty

Lekkostrawne, pełne walorów odżywczych

Nasze wyroby drobiowe to łatwo przyswajalne i bogate w białko oraz witaminy szynki, kiełbasy i parówki. Spożywanie mięsa drobiowego wzmacnia układ odpornościowy, a podawane z pieczywem i warzywami, stanowi idealny posiłek zarówno dla starszych jak i najmłodszych łasuchów.

Garmażerka

Nasze specjały kuchni Śląskiej

Jeśli brakuje Ci czasu na przygotowanie posiłków, sięgnij po znakomitej jakości rolady, golonko czy smalec. Wszystkie nasze wyroby garmażeryjne produkujemy na bazie swoich sprawdzonych, domowych receptur, a to sprawia, że posiadają one wyjątkowy smak.

Plamka

Wieprzowina

Ikona do oferty

Prosto z naszego rozbioru

Wieprzowina od lat jest jednym z najpopularniejszych mięs w Polsce. Wynika to zarówno z jej niezaprzeczalnych walorów smakowych jak i możliwości przygotowania na wiele różnych sposobów. Przed pieczeniem mięso warto zamarynować, a przy podaniu wyśmienicie smakuje z dodatkiem musztardy lub czosnku.

Drób

Ikona do oferty

Proste w przyrządzeniu, pyszne w smaku

Mięso drobiowe często gości na tradycyjnych polskich talerzach. Cechuje się szybkością przygotowania, a wykorzystać je można do pysznych sosów, sałatek, zup czy dań z makaronu. Ponadto wysokiej jakości mięso jest świetnym źródłem białka.

Drób Plamka
Plamka

Wołowina

Ikona

Wysoka jakość i gwarancja smaku

Mięso wołowe jest niezwykle popularne na całym świecie, a w kuchni europejskiej uchodzi za jeden z najważniejszych gatunków mięs. Znanymi daniami z wołowiny są hamburgery, steki, pieczenie czy gulasze. Jako nieliczne z mięs może być podawane również surowe, na przykład w postaci tatara.

Cielęcina

Ikona do oferty

Delikatna i uwielbiana przez smakoszy

Cielęcina jest klasyfikowana jako mięso cieląt do szóstego tygodnia życia. Jest popularną pozycją w menu w wielu krajach. Jej jasny kolor i lekka konsystencja sprawiają, że w niektórych kuchniach jest wybierana znacznie częściej niż wołowina czy baranina.

Plamka
Plamka

Podroby

Ikona do oferty

Charakterystyczny smak w wielu wydaniach

Podroby to termin kulinarny oznaczający różne jadalne organy i wnętrzności zwierzęcia. Mogą być zarówno wołowe jak i wieprzowe czy drobiowe. Mają charakterystyczny smak, tym samym w wielu kulturach uważane są za przysmak i posiadają wielu wiernych zwolenników.